Let op: wil je liever 1 op 1 begeleiding en vind je groepswandelingen nog veel te heftig voor jou en je hond? Of spelen de problemen zich alleen af in een bepaalde omgeving of context? Kijk dan bij mijn speciaal op maat gemaakt programma 'Agressie op straat'!


Eerstvolgende geplande hondenwandeling is op zaterdag 20 januari a.s. om 10:00 uur


Wat zijn sociale hondenwandelingen bij Coaching by Catelijne? 
Bij een sociale hondenwandeling gaan we wandelen met een klein groepje honden die moeite hebben met hun omgeving. Dit kan vanuit allerlei oorzaken zijn ontstaan. 
- je hond is angstig voor zijn of haar omgeving
- je hond reageert op alle prikkels en is nooit eens ontspannen
- je hond valt uit naar andere honden, mensen of rijdende voorwerpen

Wat ga je doen tijdens deze wandelingen?
Tijdens deze aangelijnde wandelingen ga je samen met een hondengedragstherapeut kijken naar wat jouw hond precies laat zien aan gedrag. We kijken naar wat jullie samen nodig hebben, zodat er meer rust en ontspanning kan komen tijdens het wandelen buiten. In een groep oplopen is dan erg prettig! 
1. Je staat niet alleen, want je mede wandelaars ervaren dezelfde problemen en er is iemand die jou bijstaat en steunt.
2. Je hond trekt langere tijd met de groep op, zodat er meer tijd is om te ervaren dat het misschien helemaal niet zo eng of vervelend is
3. Ook jij kunt meer ontspannen en krijg je les in communicatie en gedrag van jezelf en van je hond
4. We werken uitsluitend met vaste 5 meter lijnen (geen rollijnen), om tot meer rust en ontspanning te komen. Je krijgt hierin de broodnodige technieken aangereikt hoe je daar het beste mee kunt wandelen.  
5. Ideale trainingsmogelijkheid voor mensen die al een eerder reactief programma hebben doorlopen en graag willen blijven oefenen in nabijheid van andere honden.

Dekoy hond
Om te rust in de groep te waarborgen, lopen er vaak dekoy honden mee. Dit zijn honden die stabiel en rustig zijn en met hun uitstraling het goede voorbeeld geven aan honden die dat nog niet zo voelen. 

Eerst een privéles
Om mee te kunnen doen, is het belangrijk om eerst een privéles af te spreken, waarin we kennismaken en ik jou alvast wat tips kan geven die nodig zijn om daarna met een groep mee te kunnen lopen. 

Hoe gaat het in z'n werk?
1. Privéles van 1 uur (op afspraak)
2. strippenkaart van 4 lessen van 45 minuten á 1 uur ( tot 3 maanden geldig vanaf datum afgifte) 

Datum en tijdstip van de wandelingen wordt ruim van tevoren aangekondigd per mail. Je krijgt dan een uitnodiging om mee te doen. In de winter vinden ze vaak plaats op een
- woensdagochtend
- zaterdagochtend

Je kunt zelf besluiten welke dagen je mee wilt doen. De wandelingen starten vanuit de parkeerplaats van het Herinneringskamp Westerbork in Hooghalen. (eventueel bij voldoende aanmeldingen ook in Gees). Je moet altijd eventjes van tevoren per mail aangeven welke datums je mee wilt wandelen. 

Kosten:
De kosten voor een privéles + 4 sociale wandelingen zijn 195,00 euro.

Inschrijven:
Je kunt je hieronder opgeven voor het traject sociale hondenwandelingen.
Contactformulier


Aanhef Dhr.   Mevr.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Telefoonnummer
Vraag/opmerking